top of page

Vaser Liposuction vagy hagyományos zsírleszívás? Mik a különbségek?

A Vaser, ultrahang energiát használó zsírleszívás és a hagyományos zsírleszívás egyaránt olyan sebészeti eljárás, amelyet a felesleges zsír eltávolítására terveztek a test bizonyos területeiről. Ugyanazon cél elérése érdekében, azonban különböző technikákat alkalmaznak. Hasonlítsuk össze őket:


1. Technikai különbségek:


Hagyományos zsírleszívás: A hagyományos zsírleszívás során a sebész egy kanült (vékony csövet) helyez be a célterületbe kis bemetszéseken keresztül. Ezután a kanült ide-oda mozgatják, hogy feltörjék a zsírt, amelyet vákuumszerű eszközzel szívnak ki.


Vaser zsírleszívás: A Vaser Liposuction, magyarán hangenergia vibrációs erősítését, rezonanciáját jelenti. A vaser zsírleszívás során a sebész ultrahangos technológiát használ a nem kívánt zsír emulgeálására, mielőtt eltávolítaná. Tehát az ultrahang energia segítségével az összeállt zsírréteget sikeresen fel lehet bontani, majd ez után leszívják. Az ultrahang hullámok kifejezetten a zsírsejteket célozzák meg, miközben megőrzik más szövetek épségét, nem károsítják azokat, így hatékonyabbá teszik a zsíreltávolítási folyamatot.





2. Területek:


Hagyományos zsírleszívás: A hagyományos zsírleszívás hatékonyan távolítja el a nagyobb mennyiségű zsírt a test különböző területeiről.


Vaser zsírleszívás: A vaser liposuction különösen jó bizonyos területek nagy pontosságú célzására, így alkalmas olyan érzékeny területekre, mint a nyak, a karok és a belső combok egyaránt. Tökéletesen alkalmas a test kontúrozására.


3. Bőrfeszesítés:


Hagyományos zsírleszívás: A hagyományos zsírleszívás kizárólag csak a zsír eltávolítására összpontosít, és nem járhat jelentős bőrfeszesítő hatással.


Vaser zsírleszívás: A vaser lipo zsírleszívás ultrahangos energiája stimulálja

kollagéntermelést, ami potenciálisan a bőr feszesítéséhez vezethet kezelt területeken.




4. Gyógyulási idő:


Hagyományos zsírleszívás: A hagyományos zsírleszívás felépülési ideje valamivel hosszabb lehet az eljárás során bekövetkező kiterjedtebb szövetkárosodások miatt.


Vaser zsírleszívás: Ez a fajta zsírleszívás kevésbé invazív, rövidebb felépülési időt eredményezhet, zúzódások, lilulások ritkábban fordulhatnak elő.


5. Alkalmasság:


Hagyományos zsírleszívás: A betegek széles körének és a nagyobb zsírlerakódásokkal rendelkező területeknek megfelelő.


Vaser zsírleszívás: Különösen hasznos azoknak a betegeknek, akiknek precíz zsíreltávolításra van szükségük, akár kisebb területeken, vagy azoknak, akik valamilyen bőrfeszesítő hatásra vágynak.


6. Eredmények:


Hagyományos zsírleszívás: Hatékony zsíreltávolítást biztosít, de a bőrfeszesítést illetően korlátozások lehetnek.


Vaser zsírleszívás: Hatékony zsíreltávolítást tesz lehetővé, és javítja a bőr feszesítését.



7. Költség:


Minden eljárás költsége az adott esettől, a sebésztől és a kezelés helyétől függően változik.


Lényeges, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot és konzultáljon, hogy meghatározhassuk, melyik zsírleszívási technika a legmegfelelőbb az igényeidnek és a kívánt eredményeknek. Minden páciens esete egyedi, az orvosunk segít felállítani egy pontos kezelési tervet, ami a számodra a legmegfelelőbb.


További kérdéseid vannak?

Vedd fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és gyere el ingyenes konzultációnkra!





0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page