top of page

Orrplasztika kis okos

Az orrplasztika, közismert nevén „orrműtét”, egy sebészeti beavatkozás, amely magában foglalja az orr alakjának átalakítását vagy rekonstrukcióját annak érdekében, hogy javítsa annak megjelenését és/vagy funkcióját. Ez az egyik legnépszerűbb kozmetikai sebészeti

eljárás világszerte, és különféle okokból végzik, mint például a veleszületett deformitások korrigálása, a légzés javítása vagy az arc esztétikája javítása.


Az orrplasztika típusai:


Kozmetikai orrplasztika:

Ezt a fajta orrplasztikát az orr megjelenésének javítására végezik, így harmonikusabbá téve azt az arc többi részével. Olyan problémákat kezelhet, mint az orrnyereg púpja, széles vagy kiszélesedő orrlyukak, lelógó orrhegy vagy aszimmetria.


Funkcionális orrplasztika:

A funkcionális orrplasztika célja az orr funkcionalitásának javítása és a légzést befolyásoló problémák, például a septum eltérése vagy az orrbillentyű összeomlásának javítása. Ez az eljárás az orr szerkezeti problémái miatt légzési nehézségekkel küzdő betegeken segíthet.



Az orrplasztika eljárása:

Az orrplasztikai eljárást jellemzően plasztikai sebész vagy fül-orr-gégész végzi, a mi esetünkben, az Esteworld klinikán mindegyik plasztikai sebészünk fül-orr-gégész is.

Nyitott vagy zárt technikával végezhető a műtét.


Nyílt orrplasztika:

Ebben a megközelítésben a sebész bemetszést végez a columellán (az orrlyukak közötti keskeny szövetcsíkon), és további bemetszéseket végez az orrlyukak belsejében. Ez jobb láthatóságot és jobb hozzáférést tesz lehetővé az orr struktúráihoz.


Piezo, vagyis zárt orrplasztika:

A zárt orrplasztika során minden bemetszést az orrlyukak belsejében végeznek, így azok el vannak rejtve a szem elől. Ezt a technikát általában kevésbé bonyolult esetekben használják, és gyorsabb gyógyulást eredményezhet.


Az eljárás során a sebész faraghatja az alatta lévő csontot és porcot, eltávolíthatja a felesleges szöveteket, vagy szövetgraftokat adhat hozzá az orr kívánt alakjának és méretének eléréséhez. A műtét általában néhány órát vesz igénybe, de a pontos időtartam az eset összetettségétől függően változik.




Felépülési idő és eredmények:

Az orrplasztika után a betegek az orr és a szem körül duzzanatokra és zúzódásokra számíthatnak. Az orrdugulás is gyakori a kezdeti gyógyulási időszakban. A duzzanat nagy része általában néhány héten belül elmúlik, de több hónap is eltelhet, amíg az orr teljesen

meggyógyul, és a végeredmény nyilvánvalóvá válik.


Ne feledd, hogy minden beteg esete egyedi, és a műtéti tervet az ő konkrét szükségleteihez és céljaihoz igazítják orvosaink.


További kérdéseid vannak?

Vedd fel velünk a kapcsolatot a lenti gombra kattintva és gyere el ingyenes konzultációnkra!






0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page