top of page

Zárt orrplasztika Piezo

Gyönyörű végeredmény, gyors felépüléssel.

Mi az a zárt orrplasztika?

Ez a zárt orrplasztika néven ismert orrműtét az elmúlt évek egyik leggyakrabban alkalmazott sebészeti technikája. A nyitott műtéttel ellentétben a zárt műtét során nincs szükség az orron belüli lágyrészek és az orr bőrének kinyitására. Az orr nem csak csont, porc és bőr. Vannak olyan kötések, amelyek puhaságot, mobilitást biztosítanak és simává teszik. Ezzel a technikával a bőr és a lágyrészek is sokkal kevésbé károsodnak, és a szalagok bemetszése nélkül a műtét törések nélkül történik. Mindezen okok miatt a beteg gyógyulási folyamata lerövidül. A műtét után nem marad heg. Zárt orrplasztikát minden betegcsoporton végeznek, beleértve a revíziós műtéteket, deviációs műtéteket.


Hogyan történik a zárt orrplasztika?

Zárt orrműtétnél minden bemetszést az orrlyukon keresztül végeznek. Ily módon nem keletkeznek varratnyomok, mint a nyílt orrplasztikánál az orr hegyén. Zárt orrplasztikánál általában az általános érzéstelenítést részesítik előnyben. A művelet körülbelül 2-2,5 órát vesz igénybe.

A beteget a műtét után egy éjszakán át kórházban tartják. A nyitott műtét szerint a beteg arca kevésbé zúzódik. Az arc duzzanata normális. A zárt műtét után a gipsz eltávolítása a hetedik-nyolcadik napon történik. Úgy definiálják, mint "termoplaszikus sprit". Legtöbbször szilikon levél alakú tampont helyeznek az orrba. A harmadik-negyedik napon is eltávolítják őket. Általában a beteg életkora, bőrállapota, egészségi állapota, dohányzása befolyásolja a gyógyulási folyamatot. Ha minden állapot normális, már a 12-13. napon úgy tűnhet, mintha nem is esett volna át műtéten. A teljes gyógyulási időszak 6 hónap.

A közvélemény úgy véli, hogy az orr leeshet zárt orrplasztika után. Ez rendkívül helytelen. Nincs ilyen kockázat, ha szakértő kezekben végzik.


Mik a zárt orrplasztika előnyei?

  • Nem lesz heg.

  • A gyógyulási folyamat gyorsabb.

  • A bőr és a lágyrészek kevésbé károsodnak.

  • Lehetőség van olyan képet nyújtani, mintha a műtét utáni napokban, mintha nem is esett volna át műtéti beavatkozáson.


Melyek azok a pontok, amelyekre a páciensnek figyelnie kell a műtét után?

A műtét utáni első két napon a páciensnek ajánlott enyhén felemelve feküdni, és magasan tartani a fejét. Ennek az a célja, hogy megelőzzük az arc duzzadását, zúzódását, hogy a vér kevésbé kerüljön a fejbe. Az első 2 napban jégterápia is javasolt. Az első két napon a beteg ne aludjon bal vagy jobb oldalon, szemüveget 4-6 hétig ne viseljen. Ügyeljen arra, hogy 7-8 napig ne nedvesítse a szalagokat. A hőre lágyuló hasítás eltávolítása után két napig szalagot rögzítenek. Két nap elteltével a páciens zuhanyozás közben maga veszi ki ezeket a szalagokat.

Ha a beteg íróasztalnál dolgozik, akkor a 3-4. napon nem árt kötszerrel menni. Ha nem szeretnek ezt az utat járni, 10-12 nap elteltével megkezdhetik a munkát.



Tekintsd meg plasztikai sebészeti beavatkozásainkat

bottom of page