top of page

Orrplasztika

Élvezd az arc szépségének legszembetűnőbb aspektusait egy orrplasztikai műtéttel

MI AZ ORRPLASZTIKA?

Az orrműtét vagy orrplasztika az egyik leggyakrabban végzett arckozmetikai eljárás klinikáinkon. Más néven orrműtét; Az orrplasztika célja az orr megjelenésének és arányának javítása, vagy a légzési probléma orvoslása.

Az orr formálása rekonstrukciós eljárásként is elvégezhető születési rendellenesség vagy traumás sérülés, például orrtörés javítására.


Funkcionális célokra is elvégezhető, nem pedig kozmetikai célokra. Az orr és a szeptoplasztika kombinálása hatékonyan javíthatja a septum eltérése által okozott légzési problémákat.


Miért az Esteworld a legjobb választás az orrsebészet számára?

Az Esteworld plasztikai sebészei jól képzettek a törökországi orrműtétek legátfogóbb technikáinak alkalmazásában. Minden egyes páciens funkcionális és kozmetikai igényeit kielégítjük.

Az orvosi csapat nagyon büszke arra a művészi rátermettségre és nagy odafigyelésre, amely szükséges ahhoz, hogy a páciensek gyönyörűen arányos orrot kapjanak, amely természetesen kiegészíti arcukat.

Az orrsebészetben szükséges képzettséggel és szakértelemmel rendelkező arcsebészeink és kisegítő személyzetük Isztambulban természetes megjelenést kívánnak biztosítani Önnek – miközben a légzés funkcióját érintetlenül hagyják.


Az orrplasztikában használt technikák

Az orrplasztikai műveletben két fő technikát alkalmaznak; az egyik a zárt orr technika, a második a nyitott orr technika. Mindkét esetben az orvosoknak általános érzéstelenítést kell alkalmazniuk.

  • Zárt orr:  Ebben a technikában az orvos belső bemetszést végez a felső és az alsó porc között, hogy elrejtse az orr belsejében lévő repedéseket. Ez a technika rövidebb időt vesz igénybe, és gyorsabb a helyreállítási időszak.

  • Nyitott orr:  Ennél a technikánál az orvos külső bemetszést végez egy csövön keresztül. Ezt a technikát aberrációk és nyilvánvaló deformitások esetén alkalmazzák.


Ki alkalmas orrpalsztikára?

  • Akik nincsenek megelégedve a jelenlegi orruk állapotával, méretével, formájával és szeretnének egy látványos, eredményes változást elérni.

  • Akiknek egészségügyi problémái vannak az orruk miatt.

  • Azok az emberek, akiknek születésüktől fogva orrfejlődési rendellenességei vannak.

  • Olyan emberek, akik fájdalmas baleseteket szenvedtek el, amelyek az orrcsontjukat vagy alakjukat érintették.

  • Olyan emberek, akik olyan betegségeknek vannak kitéve, amelyek az orr eróziójához vagy deformálódásához vezethetnek. 


Felkészülés az orrplasztikára

Egy hónappal a műtét előtt

A műtét előtt hagyja abba a dohányzást. Az orrműtét előtt két hétig nem szabad aszpirint és más vérhígítót bevenni.


Egy héttel a műtét előtt

Egy héttel az orrműtét előtt vérvizsgálatot kell végezni. Az orvos megadja a szükséges utasításokat.


Egy nappal a műtét előtt

Az orvos által meghatározott idő után ne fogyasszon ételt és/vagy italt.


A műtét reggele

Ne vigyen fel sminket vagy arckrémet az arcára.

Törökországi tartózkodása alatt a klinika gondoskodik arról, hogy egy sofőr eljutasson a klinikára és vissza a hotelbe.

Valakinek az orrműtét után 48 órán keresztül elérhetőnek kell lennie, hogy segítsen a napi tevékenységekben, és figyeljen a szövődményekre.


Orrplasztikai eljárás menete

Az Esteworld Turkey orrműtétje során a plasztikai sebész bemetszéseket végez, hogy hozzáférjen az orrot tartó csontokhoz és porcokhoz. A bemetszést általában az orr belsejében lévő finom helyeken végzik, így a műtét után láthatatlanok. Az egyes páciensek kívánt eredményétől és megjelenési céljaitól függően néhány csont és porc eltávolítható.

Miután a sebész átrendezte, átformálta vagy leborotválta a csontot és a porcot, a bőrt és a szövetet átrajzolják az orr szerkezetére.

Egy esetleges sínt az orron kívül helyeznek el, hogy elősegítse az orr új formáját a gyógyulás során. Az orrtömítést az orr belsejében lehet használni, hogy további támogatást nyújtson.

Míg a törökországi Esteworld klinikán az orrplasztikát gyakran ambuláns eljárásként végzik, a betegek néha 1 éjszakás tartózkodást igényelhetnek. Egyedi állapotától és plasztikai sebészünk belátásától függően az orr formálása történhet helyi vagy általános érzéstelenítésben.


Az eljárás után

Egy nappal a műtét után

Egy kis sínt helyeznek az orrára, hogy megőrizze a tartást és legalább 5 napig biztonságosan tartsa a szerkezetet. Az arca megduzzadhat, különösen a műtétet követő első napon.


Egy héttel a műtét után

A sín eltávolításra kerül. és a legtöbb beteg visszatér normál napi rutinjához.


Egy hónappal a műtét után

Kerülje az orrfújást a műtét után két-három hétig. Erősen tanácsos, hogy ne gyakoroljon nyomást az orrára, például ne viseljen erős napszemüveget/szemüveget 3-4 hétig. A hegesedés elkerülése érdekében kerülje a dohányzást. Az orrműtét után két hétig nem szabad aszpirint és más vérhígítót bevenni.


Hat hónappal a műtét után

Hat hónapos orrműtét után a duzzanat elmúlik.


Gyakran Ismételt Kérdések

Fájdalmas az orrműtét?

Az orrműtét egyszerű eljárás. Ez kiegészíthető általános érzéstelenítéssel, ahol elnyugszik, és nem fogja érezni a fájdalmat.


Fájdalmas-e kivenni a sínt?

A sín eltávolítása közben minimális fájdalmat érezhet.


Orrműtét után lesznek légzési problémáim?

Orrműtét után a legtöbb beteg jobb légzésről számol be.


Mikor láthatom az orrműtétem végeredményét?

Az orrműtét eredményeit 3 ​​hét után kezdi látni. A végső eredmények 6-12 hónapon belül jelennek meg.


Tekintsd meg plasztikai sebészeti beavatkozásainkat

bottom of page