top of page

Mellkisebbítés

Könnyebb és feszesebb mellek a mellkisebbítésnek köszönhetően.

A mellkisebbítés egy sebészeti eljárás, amelyet nagy, tünetmentesen lógó mellel rendelkező nők számára terveztek. Mammoplasztikaként is ismert, mellkisebbítés célja, hogy eltávolítsa a zsírt, a mirigyszövetet és a bőrt a mellekről – lehetővé téve, hogy kisebbnek tűnjenek, könnyebbnek és feszesebbek legyenek.

A mammoplasztika csökkentheti a bimbóudvar méretét is. A mellkisebbítés fő célja, hogy a nőknek kisebb, jobb kontúrú melleket biztosítsanak, amelyek tökéletes arányban vannak testük többi részével.


Mitől az Esteworld a legjobb választás a mellcsökkentéshez?

Törökország vezető plasztikai sebészeti klinikájaként hírnevünket nem csak a pozitív műtéti eredményeken, hanem azon összpontosított figyelemen, tiszteleten és professzionalizmuson is alapoztuk, amelyet minden páciensünknek nyújtott szolgáltatásunk során fenntartunk.


Ki alkalmas a beavatkozásra?
A törökországi mellkisebbítő műtét a legalkalmasabb azoknak a nőknek, akiknek...
  • A mell mérete nem arányos a testükkel

  • Fájdalom a mell mérete miatt

  • Bőr irritáció

  • Korlátozások a tevékenységben

  • Aszimmetrikus mellméret


Felkészülés a mellcsökkentésre

Egy hónappal a mellcsökkentés előtt: arra kérjük Önt, hogy hagyjon fel bizonyos gyógyszerek, például az aszpirin és az E-vitamin szedésével. Teljesen abba kell hagynia a dohányzást.

Egy héttel a mellkisebbítés előtt: A konzultáció során plasztikai sebészünk megadja Önnek azokat a fontos utasításokat, amelyeket a sikeres eredmény érdekében be kell tartania.

Egy nappal a mellcsökkentés előtt: Ügyeljen arra, hogy a műtét előtti éjszaka éjfél után ne igyon ételt vagy italt.

Mellcsökkentő műtét reggele: Zuhanyozzon vagy fürödjön rendesen. Csomagolj be egy zacskó bő ruhát és kényelmes cipőt.


Mellcsökkentő eljárás

Egyéni tényezők és személyes preferenciák határozzák meg a kiválasztott technikát a mell méretének csökkentésére.

A mellek csökkentésének leggyakoribb módja három bemetszés. Egy bemetszést végeznek a bimbóudvar körül. Egy másik függőlegesen fut a bimbóudvar alsó szélétől a mell alatti ráncig. A harmadik bemetszés a mell ráncának természetes ívét követi.

Miután a sebész eltávolította a felesleges mellszövetet, zsírt és bőrt, a mellbimbó és a bimbóudvar magasabb pozícióba kerül. A bimbóudvar, amely a nagy melleknél általában megfeszült, szintén lecsökken. A korábban a mellbimbó felett elhelyezkedő bőrt leereszkedik és összeillesztik, hogy átformálják a mellet. A zsírleszívás használható a kar alatti kontúr javítására.


Az eljárás után

Egy nappal a mellcsökkentő műtét után: A melleit a mellkisebbítő műtét után egy-két napig bekötik, hogy alátámasszák. A duzzanat és a véraláfutás ebben az időszakban elmúlik.

Egy héttel a mellcsökkentő műtét után: A zúzódások két-három hétig is eltarthatnak. A felhasznált öltések végül feloldódnak. Naponta zuhanyozzon le. Viselje továbbra is a támasztó melltartót éjjel-nappal. Növelje az aktivitási szintet, de ne sportoljon vagy vezessen.

Egy hónappal a mellkisebbítő műtét után: A mellkisebbítő műtét után néhány héten belül folytathatja a szokásos rutint és tevékenységet. Mindazonáltal erősen tanácsos kerülni a nehéz tárgyak emelését vagy a megerőltető edzést 3-4 hétig vagy tovább.


A mellcsökkentés általános kockázatai
  • Vérzés és vérrögképződés

  • Megváltozott mellbimbó érzés

  • A mellek aszimmetriája


Gyakran Ismételt Kérdések

Mikor térhetek vissza a szokásos rutinomhoz a mellcsökkentés után? A mellkisebbítést követő negyedik hét végére a legtöbb korlátozás megszűnik, és visszatérhet normál rutinjához, amikor jól érzi magát.

Tekintsd meg plasztikai sebészeti beavatkozásainkat

bottom of page