top of page

Hajbeültetés

A legtökéletesebb megoldás a kopasz foltok, hajhullás orvoslására a legprofibb eszközökkel és orvosokkal!

MI A HAJÁTÜLTETÉS?

Napjainkban az egyik leggyakoribb kozmetikai probléma a hajhullás. Bár úgy tartják, hogy ez a férfiakra jellemző, de a nők is időről időre szembesülnek vele. Normális, ha naponta 50-100 hajszál hullik. Ha ezeken felüli hajhullás van, szakemberhez kell fordulni. A hajhullás csökkenthető vagy megelőzhető különféle hajkezelésekkel, mint például lézer, PRP, a hajátültetési műtét tartós megoldást jelent az intenzív hajhulláson átesett emberek számára.

A hajbeültetés természetes és tartós megoldás a hajhullás következtében fellépő ritkulás és kopaszodás problémájára. A hajátültetési műtétet a páciens nyaki régiójából végzik, hogy összegyűjtsék a hajhullással szemben genetikailag ellenálló hajhagymákat, és a kopaszodást vagy elvékonyodást okozó területeken megnyíló csatornákba ültessenek át. A hajbeültetés helyi érzéstelenítésben végzett sebészeti beavatkozás. Ezért ezt kórházi környezetben, aneszteziológus kíséretében kell elvégezni.


A HAJÁTÜLTETÉS FŐ SZAKASZAI

A hajátültetés három fázisban történik;

1. Szőrtüszők gyűjtése

Miután a donor területet előkészítették az eljáráshoz, a szőrtüszőket egyenként gyűjtik össze a FUE motorral. Közben nagyon fontos, hogy a tüszők ne sérüljenek. Mindegyik tüsző, úgynevezett graft, átlagosan 2-3 szőrszálat tartalmaz.


2. A csatornák nyitása

Az átültetett haj régiójának megfelelő méretű és mélységű csatornák nyitása befolyásolja a kimeneti sebességet. A szőrtüsző méretének és hosszának ügyelnie kell a megfelelő csatorna megnyitására. A csatorna szögét jól be kell állítani a legtermészetesebb megjelenés elérése érdekében.


3. A tüszők ültetése a megnyílt csatornákhoz

Az utolsó szakaszban összegyűjtött tüszőket egyenként 40-45 fokos szögben helyezzük el a megnyílt csatornákhoz képest, és a hajbeültetési művelet befejeződik.


A legújabb hajbeültetési technika: FUE módszer

A hajbeültetés legújabb technológiája a FUE technika, amely helyi érzéstelenítésben végzett mikrosebészeti beavatkozás, melynek során mikromotorok segítségével gyűjtik össze a tüszőket. Ez a technika minden hajbeültetési módszer alapja.

Az összes hajbeültetési technika alapvető szakaszai ugyanazok. A rendszer gyökereket vesz fel, csatornákat nyit meg, és a felvett gyökereket hozzáadja ezekhez a csatornákhoz. A hajbeültetés módszerei közötti különbséget a tüszővételkor használt eszköz, a csatornák nyitásakor használt orvosi műszerek okozzák, és ezek a különbségek a hajbeültetés technikáinak eltérő elnevezését eredményezik.


HAJÁTÜLTETÉSBEN ALKALMAZOTT TECHNIKÁK

Ma a következő hajbeültetési módszereket alkalmazzák sikeresen. Mindegyik módszert a páciens igényeinek és igényeinek megfelelően választjuk ki. Az orvos és a beteg nézeteit ttekintve döntünk arról, hogy melyik módszert kell alkalmazni.

1. Robot-hajsebészet

Ennél a módszernél a szőrtüszőket a hajművelő robot gyűjti össze. A csatornák hajátültető robottal történő kinyitása után összegyűjtött tüszőket manuálisan ültetik be.


2. DHI hajbeültetés (borotválkozás nélkül)

Ennél a direkt hajbeültetésnek is nevezett módszernél egyszerre történik a csatornák megnyitása és átültetése a Choi nevű orvosi ceruzával. Az ültetendő szőrtüszők rövidebb ideig maradnak a külső környezetben, nagyobb valószínűséggel maradnak egészséges graftok.


3. Sapphire FUE hajbeültetés

Ennél a módszernél egy speciális zafírvégű tollat ​​használnak fém rés helyett a csatornanyitási fázisban. A módszert ezek a Sapphire tippek különböztetik meg, amelyek lehetővé teszik a kisebb mikrocsatornák megnyitását, ezáltal felgyorsítva a gyógyulási folyamatot és csökkentve a kéregképződést.


4. Normál FUE hajbeültetés

A mikromotorral összegyűjtött és szétválasztott szőrtüszőket a kézzel nyitott csatornákba ültetik.


HAJTRAPULTÁCIÓS MŰTÉT ÉS UTÁNI FOLYAMATOK

Hány órát vesz igénybe a hajátültetés és kényelmes?

A művelet átlagosan 6-7 órát vesz igénybe. A műtét során nem végeznek általános érzéstelenítést, és a beteg nem kap altatást. Helyi érzéstelenítést vagy szedációt alkalmaznak a páciensre, miközben beszélgetnek, a páciens tv-t, sorozhatot nézhet.


Fájdalmat érez a hajátültetés során?

Mivel a hajbeültetés helyi érzéstelenítésben történik, a fájdalomérzet minimális. A helyi érzéstelenítés mellett alkalmazott másik módszer a szedáció. A szedációval járó hajbeültetés álmodozó hajbeültetési élményt kínálhat magas fokú szorongással küzdő pácienseinknek.


Hány napot kell igénybe vennem a hajbeültetési műtéthez?

Figyelembe véve a transzplantáció előtti és utáni eljárásokat a hajbeültetés előtt és után, a páciensnek elegendő lesz 3 nap. Ebben a 3 napos folyamatban a következők történnek:


1. nap (átültetés)

Kórházunkban a hajbeültetés és a PRP kezelés befejeződik.


2. nap (ellenőrzés)

Betegünket újra elhelyezzük kórházunkban, és megvizsgáljuk, hogy a tüszőkben nincs-e károsodás, vérzés, fertőzés.


3. nap (első mosás)

Hajátültetett páciensünk az első mosási folyamatra visszakerül kórházunkba. Az átültetett területeket speciális krémmel kenjük fel 20 percig várva, majd szakszerű gondossággal lemossuk.


3 napos időszak után

A hajmosás folyamata 8 napig tart. A következő mosásokat maga is elvégezheti, kivéve az első mosást. A mosás módját részletesen leírjuk. Ha szeretné, 8 napig folytathatja a mosási folyamatokat kórházunkban. A nyolcadik mosással az kezelés befejeződött.


10. nap

A 10 napos folyamat végén, beleértve a transzplantációt + kontroll + 8 mosást, a haj úgy fog kinézni, mint egy rövid vágásnál, miközben a bőrpír 80%-kal csökken.

A pontos eredmények 6 hónap és 18 hónap között érhetők el.Tekintsd meg hajbeültetéseinket

bottom of page