top of page

Mikor van szükség mellkisebbítésre?

A mellkisebbítő műtét során eltávolítják a bőrt, a zsírt és a mirigyszövetet, hogy a mellek kisebbek és dúsabbak legyenek. Nagyon magas a betegelégedettségi mutatója : a betegek 95%-a újra megtenné a beavatkozást. Jó jelölt lehet a mellkisebbítésre, ha az aránytalanul nagy mellek miatti tünetekkel küzd, beleértve a hátfájást, a fejfájást vagy a megfelelő ruházat megtalálásának nehézségeit.


Honnan tudod, hogy szükséged van-e mellkisebbítésre?

A nők különböző okokból keresik a mellkisebbítést. Egyes nők rosszul érzik magukat nagy melleik miatt, vagy nehezen találnak megfelelő ruhát. A nagy mellméret az edzést is megnehezítheti (és lehetetlen olyan sportmelltartót találni, amely valóban megfelelő a DD vagy E mérethez!) A nagy mellméret miatt nehézségei lehetnek a helyes testtartással, mivel a nehéz mellek előrehúzzák a vállakat és okozhatnak fájdalmat, beleértve a vállfájdalmat, ahol a melltartópánt támaszkodik, a fejfájást, a hátfájást, a nyaki fájdalmat és mell fájdalmakat. Sokszor az e problémával érkező nők panaszkodnak a mell alatti kiütésekről is.

Honnan tudhatod, hogy túl nagyok-e a melleid?

Nincs rossz válasz, ha a mellkisebbítésről van szó. Egyszerűen fogalmazva, ha kisebb melleket szeretne, akkor előnyös lehet a mellkisebbítés.

Hány méretet lehet csökkenteni mellkisebbítéssel?

A mellkisebbítés két különböző módon történik:

  • Kocsányos csökkentés; kocsányos redukcióban a mellbimbó a mellhez tapadva marad. Ez azt jelenti, hogy a mellbimbó a műtét után is érezhetővé válik, és általában lehetséges a szoptatás az ilyen típusú csökkentés után. De a kocsányos csökkentésével van egy határ, hogy mennyi mellszövetet lehet eltávolítani, mert elegendő szövetet kell hagyni a mellbimbó vérellátásához.

  • A szabad mellbimbó csökkentése; szabad mellbimbó-redukciónál a mellbimbót eltávolítják a mellből, és bőrátültetésként visszahelyezik. Nincs korlátozva, hogy mennyi szövetet lehet eltávolítani. A mellbimbó azonban zsibbad a műtét után, és mivel a tejcsatornák elszakadtak, a szoptatás már nem lehetséges.

Akár hat méretet is lehetséges csökkenteni Ez hat-hét kiló mellszövet eltávolítását jelentheti, ami a tünetek óriási javulását eredményezi.

Dúsabbak lesznek a melleim csökketés után?

Igen! A melleid teljesen teltebbek és formásabbak lesznek a mellkisebbítő műtét után. Nem csak a melleket kisebbítik, hanem meg is emelik. A bimbóudvar mérete is lecsökken, hogy megfeleljen az új, kisebb mellnek.

Belevághatok a mellkisebbítő műtétet?

Ha javulást szeretne a fent felsorolt ​​tüneteken, vagy egyszerűen csak arányosabb mellet szeretne, akkor a mellkisebbítő műtét nagyszerű lehetőség lehet a számodra. A kérdés, amit gyakran feltesznek bármely beavatkozás kapcsán: „Túl fiatal vagyok a mellkisebbítéshez?” a "Túl öreg vagyok a mellkisebbítéshez?"

A mellkisebbítő műtét sokféle korosztály számára megfelelő. De van néhány kritérium:

  • A mellnek legalább egy évig állandó méretűnek kell lennie. Tehát ha tinédzserkorban vagy, és még mindig fejlődsz, érdemes lehet várni néhány évet, amíg a mell mérete stabilizálódik. Kivételek azonban léteznek. Ha egy fiatal tinédzsert látok rendkívül nagy mellekkel, akkor javasolhatom a csökkentését fiatalabb korban, mert az életminőség óriási javulása felülmúlja azt a csekély kockázatot, hogy a mellei fejlődésének befejeztével ismét csökkenteni kell. Egyáltalán nem szokatlan a mellkisebbítés 16 vagy 17 évesen.

  • Fizikailag egészségesnek kell lennie a műtéthez. Amíg egy nő testileg egészséges, addig nincs felső korhatárom a mellkisebbítő műtétre.

  • Ha dohányzik vagy más nikotintartalmú terméket használ, legalább hat hétig le kell szoknia a műtét körüli időkben (a műtét előtt két héttel és négy héttel utána javasolt). A nikotin csökkenti a szövetek vérellátását, növelve a gyógyulási problémák vagy akár a mellbimbó nekrózisának (azaz elhalásának) kockázatát.

  • Ha cukorbeteg, azt jól kontrollálni kell. Ez azt jelenti, hogy a hemoglobin A1c értéke 7 vagy kevesebb. Az ellenőrizetlen cukorbetegség növeli a fertőzések és a gyógyulási problémák kockázatát.

  • Jelenleg nem szoptat, vagy legalább hat hónap telt el azóta, hogy abbahagyta a szoptatást. A szoptatás nemcsak a mellméretet változtatja meg, hanem a jelenleg tejet termelő emlők operációja a tej összegyűléséhez vezethet, és fertőzést okozhat.

  • Befolyásolhatja a szoptatást a jövőben, tehát ha nem ragaszkodik mindenképp a szoptatáshoz, bátran belevághat. Amint korábban említettem, a szoptatás általában egy apró mellkisebbítés után lehetséges. De a mirigyszövet egy részének eltávolítása befolyásolhatja a tejellátást, ami azt jelenti, hogy tápszerrel kell kiegészítenie. Ha a szoptatás nagyon fontos az Ön számára, azt javaslom, hogy kerülje el a mellműtéteket, amíg nem lép túl ezen az életszakaszon.

Le kell fogynom mellkisebbítés előtt?

Három oka van annak, hogy figyelembe kell vennie a súlyát, ha mellkisebbítésen gondolkodik. Az első ok a kockázat csökkentése. A posztoperatív szövődmények, például fertőzések és gyógyulási problémák kockázata a BMI növekedésével nő. Emiatt sok sebész BMI-értéke 35-40 körül mozog. Ha az BMI-je magasabb, azt javaslom, hogy a műtét előtt fogyjon le, hogy csökkentse a szövődmények kockázatát.

Egy másik ok, amiért fontolóra kell venni a műtét előtti fogyást, ha magasabb a BMI-je, az az esztétikai végeredmény. A mellszövet eltávolítása megváltoztatja a test arányait, vagyis ehhez képest nagyobbnak tűnhet a kerek pocak, vagy akár kissé férfias alakot is eredményezhet a testsúlyosabb nőknél.

A fogyás a mell összetételétől függően eltérő hatással van a mell méretére. Ha a mellekben nagyobb a zsírtartalom, mint a mirigyszövetben, akkor a fogyás során kisebbek lesznek, ami befolyásolhatja a végeredményt. Ennek ellenére sok nő sokkal könnyebben fogy a mellkisebbítés után, mert aktívabbá válik. Mindaddig, amíg tisztában van azzal, hogy fennáll annak a veszélye, hogy a mellei kisebbek lesznek a fogyással, nem kell feltétlenül fogynia a műtét előtt, amíg olyan testsúlytartományba esik, ahol alacsony a szövődmények kockázata.

Összegzés

A mellkisebbítés egy népszerű eljárás, amely nagymértékben elégedett pácienseknek örvend. Ez nem csak kisebb, élesebb melleket eredményez, amelyek arányosabbak a testeddel, hanem enyhíti a hátfájás, a feszültséges fejfájás, a nyak-, a váll- és a mellfájdalmak tüneteit is.

Ha további kérdései vannak a a mellkisebbítéssel vagy bármely eljárással kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeink egyikén a KAPCSOLAT fül alatt!



0 hozzászólás

Comments


bottom of page