top of page

Mennyi ideig tart a hajátültetés hatása? Örökké tart ?

Az hajbeültetésre vágyók egyik leggyakrabban feltett kérdése: „Mennyire tartós a hajbeültetés?” Míg a hajhullás elleni kezelést keresők megkönnyebbülnek a tudattól, hogy a hatásuk általában hosszan tartóak, vannak olyan helyzetek, amikor ez nem feltétlen igaz, de a legtöbb esetben sikeresek ezek a beavatkozások! Általában a hajátültetés az egész életen át tart, amíg esetleges, más súlyos egészségügyi állapotok nem fordulnak elő. Ezt az eljárást tartósnak tervezték, és ritkán van szükség ismételt hajátültetésre. Azonnal látni fogja új és jobb hajvonalának formáját, miután orvos befejezte a hajátültetést. A haj gyorsan növekedni kezd az átültetés után, és természetes hatást kölcsönöz. Sok beteg csalódásának fő tényezője a hajbeültetés utáni hajhullás. Ha az átültetett haj kezdetben kihullik, az véglegesen újra fog nőni. A hajnak egészségesnek, fényesnek és normál megjelenésűnek kell lennie. Körülbelül fél év elteltével a betegek többsége jelentős változásokról számol be a haj növekedésében,de a hajkezelés teljes eredménye és végleges állapota egy év után lesz látható.

A hajbeültetés a modern és digitális korban biztonságos, természetes és tartós. A betegek akkor tekinthetők ideálisnak, ha elég egészséges saját haj van a fejbőrükön ahhoz, hogy az orvosok tüszőt ültessenek át az érintett területre. Ezenkívül képesnek kell lennie a szervezetüknek egy új hajszál kialakítására a kiválasztott helyen.
A hajátültetés örökké tart?

Megértjük, aki aggódni a hajátültetés tartóssága miatt, de a legtöbb esetben a hajátültetés egy életen át tart! A hajbeültetés során a graftokat a fej egy olyan területéről veszik, ahol genetikailag úgy vannak programozva, hogy folyamatosan növekedjenek. Az átültetett szőrtüszők még a fejbőr kopaszodó területeire történő beültetés után is megőrzik eredeti tulajdonságaikat, és egy életen át nőnek. Ez azt jelenti, hogy megfelelő sebész és megfelelő utókezelés mellett a FUT vagy FUE hajátültetés egy életen át tarthat.

Fontos azonban megérteni, hogy mindenki más, és semmilyen kezelés nem garantálja az átültetett haj olyan vastagságát, amely nincs összhangban a páciens természetes hajának jellemzőivel, vastagságával és élettartamával.

A FUT és FUE hajátültetések tartós megoldást jelenthetnek a hajhullásra. Az egyik legnagyobb kihívás az, hogy a fej hátulján és oldalain korlátozott mennyiségű donor haj áll rendelkezésre, így ritkán lehet pótolni az élet során elveszett hajszálakat.

Sebészeink megvizsgálják az Ön családjában előforduló hajhullás történetét és azokat a tényezőket, amelyek hozzájárultak saját elvékonyodásához vagy kopaszodásához, hogy felmérjék, valószínű-e a hajhullás a jövőben vagy sem. Ily módon előre jelezhetjük a jövőbeli műveleteket, és létrehozhatunk egy olyan hajvonalat és sűrűséget, amely zökkenőmentesen illeszkedik az ön életviteléhez és genetikájához. A hajátültetést véglegesnek nevezik, mivel hosszan tartó, és a saját egészséges tüszőket gyűjtik be donornak, majd ültetik be a hajhullás helyére.

Ha követi a hajhullás kezelésére vonatkozó utasításokat, a legnagyobb esélyt adhatja magának a hajátültetés tartósítására.
Az eredmények nagyban függenek az orvos választástól és az orvos által javasolt technikától. Klinikánkon ettől nem kell tartania, professzionális és naprakész orvosaink a legjobb tudásuk mellett személyre szabott beavatkozásukkal a legtöbbet hozzák ki a hajából.

Ha továbbra is bizonytalan vagy és még több kérdés merült fel benned, gyere és látogass el irodánkba vagy vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén! Mi minden kérdésedre készségesen válaszolunk és segítünk!0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page