top of page

A helyes bőrápolás mellnagyobbítás vagy felvarrás után

Hogyan ápolja a mell bőrét, hogy a mellnagyobbítás vagy a mellemelés hosszabb ideig tartson

1. VIGYÁZZ A BŐRÖDRE A bőr rugalmasságának sok köze van a genetikához. Ennek ellenére hozzájárul a bőr rugalmasságának javításához. Mindenekelőtt kerülni kell a hosszan tartó napsugárzást. A túlzott expozíció megváltoztathatja a bőr textúráját és elveszítheti rugalmasságát, ami ráncokat és megereszkedett bőrt okozhat. A természetes kiegészítőkről, mint a C- és E-vitamin, kimutatták, hogy elősegítik és javítják a bőr rugalmasságát.


2. KERÜLJE A SÚLYINGADOZÁST A gyors súlygyarapodás és -csökkenés soha nem jó kozmetikai sebészeti beavatkozásnál, és negatív hatással lehet a mellemelés eredményeire. A testsúlyt gondosan ellenőrizni és tartani kell a legjobb és leghosszabb ideig tartó eredmény elérése érdekében. Csak miután elérte és megtartotta célsúlyát, vegye igénybe a mellemelést, majd tartsa fenn azt az egészséges életmód követésével.

A terhesség és a szoptatás is befolyásolja a mellemelés eredményét. A mellszövet sok változáson megy keresztül a terhesség és a szoptatás során, ezért arra biztatom az egyéneket, hogy csak a gyermekvállalás befejezése, a szoptatás abbahagyása és a súlycélok elérése után vegyenek igénybe ilyen típusú műtéteket.


3. VISELJEN MEGFELELŐ MELLTÁMASZT Függetlenül attól, hogy a melltartó rajongója vagy sem, a helyzet az, hogy segítenek meghosszabbítani a mellemelő eljárás élettartamát. A rosszul illeszkedő melltartók viselése vagy ezek együttes elhagyása a szokásosnál gyorsabban megereszkedhet melleihez. Ez különösen igaz, ha fizikai tevékenységet végez, mivel a megnövekedett hatás és mozgás növeli a gravitáció hatását a mellszövetre. Tegyen egy szívességet a melleinek, és fektesse be a megfelelő melltartóba, hogy támogassa és megőrizze mellemelési eredményeit.

Plasztikai sebésze részletes útmutatást ad Önnek, amelyet követnie kell az eljárás integritásának megőrzése érdekében. Annak a műtéti technikának a kutatása, megvitatása és döntése, amelyről Ön és sebésze egyetértenek, és amely a legjobban teljesíti céljait, kulcsfontosságú lesz a mellemelés sikere szempontjából. Ha beszél a sebészével a saját praxisában tapasztalt elvárásokról és eredményekről, az segíthet a személyes mellemelési tervének eldöntésében. Minden ember más és más, mint az eredményei, de a fenti tippek követése segíthet meghosszabbítani a mellemelés hosszú élettartamát és integritását, megőrizve megfiatalodott megjelenését.
4.MEGFELELŐ HIDRATÁLÁS

A sok víz fogyasztása nemcsak hidratálja a szervezetet, hanem segít megőrizni a bőr hidratáltságát is. Röviddel a műtét után székrekedést is érezhet. A hidratáltság fenntartása sok víz ivásával enyhítheti az érzést, valamint csökkentheti a duzzanatot, amelyet esetleg tapasztal.

Ha lehetséges, először kerülje a szénsavas italokat és a magas koffeinbevitelt. Az alkoholt minden áron kerülni kell.


5. MEGFELELŐ RUHÁZAT

A viselt ruházat típusa a mellnagyobbító műtét utáni bőrápoláshoz is kapcsolódhat. A túlfeszítés vagy a bőrirritációt okozó ruhák elkerülése érdekében viseljen gombos és cipzáras ruhákat, így könnyen viselhető. Ezzel elkerülhető a ruhafelöltözési kísérlet komplikációi.
6. ZUHANYZÁS

A gyógyulás korai szakaszában törekednie kell arra, hogy a seb legalább 6 hétig ne merüljön vízbe. Próbálja meg védeni a sebet, ahol csak tudja, és kerülje a fürdést, kivéve, ha a fürdő sekély, és nem meríti túl sok időre vízbe.

Ha elkerüli, hogy a seb túlzottan átnedvesedjen, ez lehetővé teszi, hogy a műtét után egy héttel lezuhanyozzon.


7. ALVÁS

A mellnagyobbító műtét utáni bőrápolási tippek másik formája az, hogy hogyan alszol. Ennek az az oka, hogy a kényelmetlen pozíciók zavarhatják az implantátumot és a bőrt.

Próbáljon egyenesen és emelt testhelyzetben aludni legalább 6 hétig a műtét után. Bár ez kényelmetlenül érezheti magát, valóban segíthet a duzzanat és a kellemetlen érzés ellen. Ez megakadályozza az implantátum elmozdulását, és megelőzi a gyógyulási szövődményeket.

0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page